Alleen Hij kan de leegte vullen waar we mee geboren worden!

alleen hij kan de leegte vullen waar we mee geboren worden

Een leeg gevoel van binnen is veelvoorkomend, we worden er allemaal mee geboren. Maar mag daarom niet de nieuwe standaard worden. Een leeg gevoel kan verschillende oorzaken hebben, maar de belangrijkste oorzaak en oplossing behandel ik in deze blog.

  • Waarom voelen we deze leegte
  • De oplossing
  • Hoe voelt het als deze leegte is opgevuld
Wil je dat Odette deze blogpost aan je voorleest? Luister hier

 

Kennis van onze leegte

We hebben een ziel en een geest. Deze twee hebben verschillende dingen nodig. In onze ziel vinden we onze emoties, wil en brein/gedachten, maar onze geest is degene die de vraag stelt (waarom ben ik hier) en heeft onvoorwaardelijke liefde nodig, een doel en acceptatie.

Doordat we zelf niet in staat zijn om ziel en geest van elkaar te onderscheiden, zoeken we naar vervulling van onze geest in dingen die onze geest niet kunnen vervullen. Bijvoorbeeld in bezit, status, ervaringen & relaties. Het is niet gek dat we dat massaal doen, want we worden allemaal met dit lege gevoel geboren.

Hebreeën 4:12 “Want levend en krachtig is het Woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden”

 

Huidige stand van zaken van een onvervulde geest

Onze geest heeft behoeftes die vervuld moeten worden, maar om dat te kunnen doen moeten we eerst weten wat die behoeftes zijn.

  • Onvoorwaardelijke liefde
  • Volledige acceptatie
  • Levensdoel

Onvoorwaardelijke liefde

Hoe kun je er nu voor zorgen dat iemand onvoorwaardelijk van je houdt? Dat is helaas niet mogelijk. Het is simpelweg niet mogelijk om onvoorwaardelijk van iemand te houden, omdat het niet in ons aanwezig is. Nu denk je, ik hou toch onvoorwaardelijk van mijn kind?! Dat is misschien wel het meest onvoorwaardelijk als onze menselijke liefde kan zijn, maar zelfs die liefde is niet onvoorwaardelijk.

Volledige acceptatie

Oei, nog zo’n lastige. Lijkt het jou ook zo heerlijk als IEDEREEN jou accepteert zoals je bent. Dat je je nooit meer hoeft te schamen en schuldig hoeft te voelen! Volledige acceptatie zou ons leven echt een heel stuk makkelijker maken. Dan zouden we nooit meer het gevoel hebben dat we anderen moeten pleasen om geaccepteerd (erbij te horen) te worden.

Levensdoel

Zoektocht nr. 1 van de mensheid, zo groot is deze behoefte van onze geest. Nooit eerder is de mensheid hier zo openlijk mee bezig als in de tijd waarin we nu leven. Het is een goede ontwikkeling dat we het toelaten om deze primaire behoefte te voelen. Een levensdoel zorgt ervoor dat we uit bed komen in de ochtend, dat we iets hebben waar we voor kunnen gaan. De grootste misvatting is misschien wel dat een levensdoel een carrière of iets anders presteren is. Dit is alleen een uitwerking van je levensdoel en verandert tijdens de duur van je leven. Een levensdoel daarentegen is je reden van bestaan en die is onveranderbaar en staat al vast bij jouw geboorte.

“We worden allemaal geboren met een gat in ons hart in de vorm van Jezus. Hij is de enige die de leegte kan opvullen”

De oplossing

Als we voor Jezus kiezen, dan hebben we niet alleen het eeuwige leven, Hij belooft ons daarnaast dat Hij in ons komt leven. Door geloof in Hem worden wij opnieuw geboren uit Gods Geest en zal Hij de dingen die onze geest nodig heeft, vervullen. Wat in de wereld niet te vinden is geeft Hij ons, onvoorwaardelijke liefde, volledige acceptatie en een levensdoel.

 

Nieuwe stand van zaken

Mensen die in Jezus geloven voelen die leegte niet meer en het volgende is hun realiteit;

Onvoorwaardelijke liefde

Zij weten/voelen dat ze onvoorwaardelijke liefde niet bij andere mensen en bij zichzelf vandaan kunnen halen. Aan hen is de onvoorwaardelijke liefde van Jezus geopenbaard. Hij is de enige die onze honger naar deze liefde, Zijn liefde, kan stillen. De mensen die dit willen ontvangen, voelen zich verzadigd in deze liefde. En daar stopt dan ook hun zoektocht naar de liefde van andere mensen. Bovendien kunnen ze zelf steeds meer onvoorwaardelijk liefhebben doordat God in hen aanwezig is.

Volledige acceptatie

Mensen met een vervulde geest weten dat er niets is wat ze kunnen doen waardoor God meer of minder van ze houdt. Ze zijn volledig geaccepteerd doordat ze Jezus als hun redder hebben aangenomen. Daardoor zijn ze volledig acceptabel geworden voor God met als resultaat dat hun geest zich volledige geaccepteerd voelt.

Levensdoel

Mensen die hun échte levensdoel leven (en niet hun zelfbedachte eigen doel), voelen liefde, passie en richting. In de vorige stand van zaken van het levensdoel leerden we dat een levensdoel onveranderbaar is en vaststaat bij de geboorte. Als dat al vaststaat bij de geboorte, wie heeft dat levensdoel dan vastgesteld?
Niet wijzelf, dat kan niet want we hebben onszelf niet gemaakt. Nee, wij zijn bedacht & gemaakt door God en we zijn hier met een specifiek doel!

 

In de praktijk

De conclusie is dat Jezus de enige is die alle verlangens van onze geest kan vervullen, zo zijn we gemaakt. Dat is goed nieuws want door Jezus is het mogelijk om onderscheid te ervaren tussen ziel en geest, ervaren we Zijn liefde en acceptatie, en weten we wat ons levensdoel is.

Maar het is geen goed nieuws als we niet openstaan voor het bovenstaande, want dan is een levenslange, onvervulde zoektocht ons deel. Dit is niet Gods straf maar een uitwerking van het niet tot leven komen.

De leegte die er altijd is, zorgt ervoor dat je de wereld koopt en je hart verkoopt. We denken dat we zelfredzaam zijn, we zijn trots en willen overleven. Maar als de jaren voorbij gaan kom je er achter dat je die leegte zelf nooit écht kan opvullen. En kom je niet toe aan écht leven, terwijl het Leven dat we nodig hebben voor het oprapen ligt.

We kunnen alleen maar in Jezus geloven als we weten wie, wat, waar en waarom.
Ik hoop dat je in jezelf gaat investeren door het lezen van de KOM TOT LEVEN pagina. Kijk vooral ook bij de extra tips op deze pagina, en bestel het gratis evangelie setje,

Odette

 

 

 

 

MEER...