Alleen Hij kan de leegte vullen waar we mee geboren worden!

alleen hij kan de leegte vullen waar we mee geboren worden

Een leeg gevoel van binnen is veel voorkomend maar mag daarom niet de nieuwe standaard worden. Een leeg gevoel kan verschillende oorzaken hebben, de grootste oorzaak en oplossing behandel ik in deze blog.

  • Stop met opvullen, het is een never ending story
  • Leer de kern van de leegte
  • De verschillende behoeftes van ziel en geest.
  • Universeel voor iedereen
  • De huidige stand van zaken
  • De OPLOSSING.

Kennis van leegte

We hebben een ziel en een geest. Deze twee hebben verschillende dingen nodig. Onze ziel daar vinden we onze emoties, wil en brein/gedachten, onze geest is degene die de vraag stelt; waarom ben ik hier en heeft onvoorwaardelijke liefde, doel en acceptatie nodig. Doordat we zelf niet in staat zijn om de een van de ander te onderscheiden, zoeken we naar vervulling van onze geest in dingen die de geest niet kunnen vervullen. Bijv. in bezit, status, ervaringen & relaties. Het is niet gek dat we dat massaal doen want we worden allemaal met dit lege gevoel geboren.

Hoe kunnen we de behoefte van onze geest vervullen?

Huidige stand van zaken

Om dat te kunnen doen moeten we eerst weten wat die behoefte zijn.

  • Onvoorwaardelijke liefde
  • volledige acceptatie
  • levensdoel

Onvoorwaardelijke liefde

Wow, dat voelt als iets dat niet haalbaar is om van een ander te krijgen! Of om aan jezelf te geven. Hoe kun je er nu voor zorgen dat iemand onvoorwaardelijk van je houd? Dat is helaas niet mogelijk, je kunt er niet voor zorgen maar het is simpel weg niet mogelijk om onvoorwaardelijk van iemand te houden omdat het niet in ons aanwezig is. Nu denk je, ik hou toch onvoorwaardelijk van mijn kind! Dat is misschien wel het meest onvoorwaardelijk als onze menselijke liefde kan zijn, maar zelfs dat is niet onvoorwaardelijk.

 

Volledige acceptatie

Oe, nog zo’n lastige. Lijkt het jou ook zo heerlijk als IEDEREEN jouw accepteert zoals je bent. Dat je je nooit meer hoeft te schamen en schuldige hoeft te voelen! Volledige acceptatie zou ons leven echt heel heel stuk makkelijker maken. Dan zouden we nooit meer het gevoel hebben anderen te moeten pleasen om geaccepteerd (er bij te horen) te worden.

 

Levensdoel

Zoektocht nr. 1 van de mensheid, zo groot is deze behoefte van onze geest. Nooit eerder is de mensheid hier zo openlijk mee bezig dan de tijd waarin we nu leven. Het is een goede ontwikkeling dat we toelaten om deze primaire behoefte te voelen. Een levensdoel zorgt ervoor dat we uit bed komen in de ochtend, dat we iets hebben waar we voor kunnen gaan. De grootste misvatting is misschien wel dat een levensdoel een carrière of iets anders presteren is. Dit is alleen een uitwerking van je levensdoel en dit verandert tijdens de duur van je leven. Een levensdoel is je reden van bestaan en dat is onveranderbaar en staat al vast bij jouw geboorte.

Mensen die een vervulde geest hebben hoeven niet te zoeken

Nieuwe stand van zaken

Er zijn mensen die niet meer die leegte voelen, onderstaande is hun realiteit.

Onvoorwaardelijke liefde

Zij weten/voelen dat ze onvoorwaardelijke liefde niet bij andere mensen en bij zichzelf vandaan kunnen halen. Zij zijn geopenbaard aan de onvoorwaardelijke liefde van Jezus. Hij die als enige onze honger naar deze liefde, Zijn liefde, kan stillen. De mensen die dit willen ontvangen voelen zich verzadigd in deze liefde. En daar stopt dan ook hun zoektocht naar de liefde van andere mensen. En kunnen ze zelf steeds meer onvoorwaardelijk liefhebben doordat God in hun aanwezig is.

Volledige acceptatie

Mensen met een vervulde geest weten dat er niets is wat zei kunnen doen waardoor God meer of minder van ze houdt. Ze zijn volledig geaccepteerd door het aannemen van Jezus als hun redder. Daardoor zijn ze volledig acceptabel geworden voor God en als resultaat voelt hun geest zich volledige geaccepteerd.

Levensdoel

Mensen die hun niet zelfbedachte maar échte levensdoel leven voelen liefde, passie en richting. In de vorige stand van zaken van het levensdoel leerde we dat een levensdoel onveranderbaar is en vast staat bij de geboorte. Als dat al vast staat bij de geboorte, wie heeft dat levensdoel dan vastgesteld?
Niet wijzelf, dat kan niet want we hebben onszelf niet gemaakt. Wij zijn bedacht & gemaakt door God en we zijn hier met een specifiek doel!

 

In de praktijk

De conclusie is dat Jezus de enige is die alle verlangens van onze geest kan vervullen, zo zijn we gemaakt. Dat is goed nieuws want door Jezus is het mogelijk om onderscheid te ervaren tussen ziel en geest en zijn liefde, acceptatie en een levensdoel van ons als we het willen.

Het is geen goed nieuws als we niet open staan voor bovenstaande, want dan is een levenslange onvervulde zoektocht ons deel. Dit is niet Gods straf maar een uitwerking van het niet tot leven komen.

Hebreeën 4:12

Want levend en krachtig is het Woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden.

Hoe werkt dat dan?

We kunnen alleen maar in Jezus geloven als we weten wie, wat, waar en waarom. Op deze pagina lees je hier alles over! Lees eerst deze pagina voordat je verder gaat met deze blog, dat maakt alles het een stuk duidelijker als we verder ingaan op dit onderwerp.

En weer door….

Als we voor Jezus kiezen, dan hebben we niet alleen het eeuwige leven, maar Jezus beloofd ons dat Hij in ons komt leven. We worden levend in Hem en daardoor zal Hij de dingen die onze geest nodig heeft vervullen. We kunnen dit alleen krijgen door geloof in Jezus. Hij is de enige weg naar God, Hij is God er is geen achterdeur of ander pad. Hij is degene die de band tussen zichzelf en ons heeft herstelt en daardoor mogen we in alles delen met Hem. Dit is onvoorwaardelijke liefde, volledige acceptatie en een levensdoel.

Het is altijd Zijn initiatief

Het is goed om te beseffen dat het God is die een relatie met ons initieert. Het was Zijn plan om Jezus (God zelf)op te laten draaien voor onze fouten zodat wij in al Zijn rechtvaardigheid bij Hem kunnen komen. Hij is niet boos, verrast of teleurgesteld. Het is Hijzelf die zich aan jou aanbied om wel of niet voor Hem te kiezen.

De leegte die er altijd is, zorgt ervoor dat je de wereld koopt en je hart verkoopt. Het komt doordat mensen het lastig vinden om bij Jezus komen. We denken dat we zelfredzaam zijn, we zijn trots en willen overleven. Het is een valstrik, want in onze gedachten is geen waarheid en het overlevingsgevoel komt van dezelfde bron waar je gedachten vandaan komen. Het is een cirkel en je komt nooit toe aan écht leven, terwijl het Leven wat we nodig hebben voor het oprapen ligt. Eerst wist je dit misschien nog niet, nu weet je dat je een keuze hebt.

Odette

Komt tot Leven

 

 

 

 

MAAR WACHT, ER IS MEER!!