Als je God niet goed kan voelen, maar dit wel graag wil

als je God niet goed kan voelen maar je dit wel wil

Waar is die speciale plek waar God aanwezig is in ons. Als je in Hem gelooft is Hij  er altijd maar of je ook met Hem in contact staat is de vraag.  Als nieuwe christen met nog een hart vol oude rommel vond ik het moeilijk om dichtbij God te komen. Die rommel stond vanuit mijn kant als een blokkade op de weg naar contact met Hem. Daardoor raakte ik gefrustreerd en voelde het alsof ik iets fout deed. Waarom lukt het mij maar niet om altijd die plek bij God te bereiken?

Vanaf Gods kant zijn er geen blokkades

Ik zocht mij suf, maar in werkelijkheid zocht ik verkeerd. Ik zocht God vanuit een kindsdeel. In die periode functioneerde ik vanuit identificatie met de oude pijn. Dit deel was opzoek naar vervulling en heling en zocht zich suf naar verlichting.

Als we vanuit deze kindsdelen functioneren staan we niet in verbinding met onszelf en daardoor niet met God. Vijf jaar koste het om los te komen van de meeste patronen en overlevingsstrategieën die ik had opgebouwd in mijn jeugd. In die jaren leerde ik God steeds beter kennen en nu weet ik dat Hij altijd aanwezig is in mij. Ongeacht of ik nu met Hem in contact sta of niet. Hij vervuld van zijn kant 100% van zijn beloftes, zoals dat Hij ons nooit zal verlaten. Hij is trouw aan ons, no matter what.

Allesreiniger

Sinds de komst van Jezus in mij is echt een periode van opschoning geweest, die nog altijd niet helemaal klaar is. Door het toelaten en te volharden in deze periode van opschoning zullen we de volheid van de Heilige Geest kunnen ervaren. We leggen daarmee onze afhankelijkheid van de patronen voor overleving af en vertrouwen op God. Je leert eigenlijk te leven vanuit het geestelijke i.p.v. vanuit je oude ik die bol staat van de conditionering en trauma. Geen makkelijke klus.

Niet makkelijk

Jezus heeft ons nooit belooft dat het makkelijk zou zijn om Hem te volgen. Niet omdat Hij het ons zo moeilijk maakt maar omdat de gebrokenheid in ons het zo moeilijk maakt. (De gebrokenheid sinds de zondeval) We leven in een gebroken wereld, waarin iedereen opgroeit met ouders die gebroken zijn, die hun gebrokenheid weer doorgeven aan hun gebroken kinderen enz…

Als jij het goed vindt

Als je Jezus volgt gaat God met de schade die de gebrokenheid heeft veroorzaakt aan de gang. Tenminste als jij dat goed vindt en toe laat. Hij wil je daarvan bevrijden en weer heel maken. Stukje bij beetje worden de blokkades dan afgebroken. En wordt het steeds makkelijker om met Hem in contact te staan. En dat is ge-wel-dig! Om dat toe te laten is het nodig dat je jezelf afkeert van je oude leven, de bijbel noemt dat “je kruis opnemen”, en je te focussen op de waarheid van God. De waarheid vind je in Gods woord, aka de Bijbel. Daar staat in wie we zijn als we in Jezus geloven, trust me, dat is superieur aan iedere blokkade, overtuiging of mager zelfbeeld dat je ook kan hebben.

Ken jij Jezus? Jezus = God! Hij wil je helpen, als jij dat ook wil.

Odette

Jezus leren kennen

MEER...