Ben je moe? Echte rust vinden doe je zo!

Échte rust vinden doe je zo!

In deze blog; Wat zorgt er nu voor dat we altijd onderweg zijn? Wat drijft ons en waar naar toe? Wat is de eindbestemming, als die er al is?

Dit zijn geen leuke vragen, i know, vooral als je er nog geen antwoord op hebt voor jezelf. Ik wil je graag aanmoedigen om stil te staan en voor jezelf te onderzoeken wat drijft mij, en kom ik wel eens aan waar ik naar toe onder weg ben?

Er moet toch een manier zijn om relaxed te leven?

Volgens mij zijn we allemaal op zoek naar rust, niet als in vakantie of slapen … maar naar rust in ons hart, rust voor de ziel. En we kunnen niet stoppen met zoeken voordat ons hart heeft gevonden waar het zo naar verlangt…..THUISKOMEN!

Hoe en waar vindt ons hart rust

Het is net als mijn robot stofzuiger die altijd terug wil keren naar zijn basisstation om op te laden. Dat is nu precies wat we kunnen doen, terug naar het basisstation en opladen.

Er is niets in en van de wereld dat ons de rust kan geven die we nodig hebben. God heeft ons zo gemaakt dat we hier altijd naar op zoek zijn. Hij roept ons daarmee eigenlijk continue mee naar huis. We zullen automatisch stoppen met zoeken als we bij Hem in zíjn rust thuis komen. Dat verklaart ook waarom de meesten van ons een primaire rusteloosheid voelen. Omdat de meeste van ons Hem niet kennen.

Om gek van te worden

Ik ken deze rusteloosheid heel goed, daarom ook deze blog. Rusteloosheid is een vorm van lijden. Het niet kunnen stilzitten, geen antwoord kunnen vinden op de dingen waar  je mee worstelt, het maar wat doen om maar wat te doen. En de onrust/pijn willen verzachten met een leven wat er van de buitenkant top uitziet maar geen diepgang heeft.

Ik heb deze manier van leven ondervonden als heel kwetsbaar. Zo’n leven kan niet tegen een stootje, het valt bij het minste of geringste om. Steeds weer moest ik me terug trekken en met een nieuw strijdplan komen om mezelf staande te houden. Ik kwam er achter dat het ook anders kan. Het is misschien niet de populaire 2x 20 minuten mediteren per dag of hup aan de yoga. Ook dat heb ik geprobeerd – en niets mis mee by the way 🙂 Maar als je hart terug keert naar zijn maker komt het pas écht thuis!

Uitnodiging om écht tot rust te komen

Ik weet niet wat je gelooft over God, Jezus en de bijbel, maar dat je nu deze blog leest mag je zeker als een uitnodiging zien om (weer) thuis te komen.

Jezus zegt; “Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden. Want mijn juk is zacht en mijn last is licht”

Mattheus 11:28-30

Durf jij het aan om Jezus aan zijn belofte te houden? De uitnodiging staat! “Ik zal je rust geven” zegt hij, niet verdienen, niet voor werken, het is een belofte! Je hoeft er alleen maar om te vragen.

Odette

Verder lezen

Kom tot leven

Evangelie in het kort

Ervaar je strijd met jezelf

 

 

 

MEER...