Toets je negatieve gedachten aan de waarheid

Ben jij een slaaf van labels en leugens

Hoe vaak heb jij last van dat negatieve stemmetje die allerlei beschuldigende dingen tegen je zegt over wie je bent, wat je doet en hoe je er uit ziet?

Laten we eerst vaststellen dat er geen waarheid in dit stemmetje zit. En ten tweede dit is niet de stem van God. God oordeelt namelijk niet over zijn kids. In de bijbel lezen we dat God zoveel liefdevolle gedachte over jou en mij heeft als dat er zandkorrels op de stranden liggen. God zal nooit gemene opmerkingen naar je maken, dat maakt meteen de scheiding of dat stemmetje de waarheid spreekt of niet.

Afleidingsmanoeuvre

Waar komt die stem dan wel vandaan? Of van onbewust zijn/ego die allerlei illusie conclusies over jou trekt gebaseerd op ervaringen en gebeurtenissen uit het verleden. Of het is de stem van de vijand die je maar wat graag naar beneden wilt halen, zodat je niet in je kracht gaat staan.

Dat zorgt ervoor dat je focus de verkeerde kant op gaat en je je nog alleen maar bezig houd met het proberen goed te maken wat je hoofd zegt dat er fout is. Dan zul je nooit tot je bestemming komt, dát is zijn bedoeling!

Toets je gedachten aan de waarheid

Jezus noemt hem de vader van de leugen en hij is dan ook onze grootste aanklager. En dat doet hij via onze gedachten. Dus de volgende keer dat je opmerkt dat je negatieve gedachten over jezelf hebt, maar ook zeker als je ze over andere hebt, ga er niet zomaar mee akkoord en toets het aan de waarheid. De waarheid over wie we écht zijn vinden we in de bijbel. Dat is het anti gif voor alle leugens en labels waarin we onbewust zijn gaan geloven.

Benieuwd naar welke fijne dingen God over jou zegt? Download een gratis studie WEESGERUSTONTVANG

Odette

MEER...