De ultieme kracht is waar je het niet zal verwachten

Vertrouwen op anderen….pffft niet mijn sterkste kant. Iets waar aan gewerkt wordt. In deze korte blog; wanneer is de kracht op zijn best en hoe dat te ontvangen.

“Mijn kracht is op zijn best als jij zwak bent” – vrije vertaling 2 kortintiers 12:9-10

Dat zwak zijn is toch wel een tenenkrommend ding voor ons mensen. Tot aan 6 jaar geleden was zwak zijn geen optie voor mij, ik wist niet eens hoe dat moest. Doodeng vond ik het om toe te geven aan de barsten in mijn dikke muur van controle. De barsten werden scheuren en gaten, totdat ik voorzichtig over het kleine muurtje wat er nog stond kon klimmen naar de andere kant.

Hoe dan?

Zonder de muur is het maar moeilijk functioneren kwam ik achter, misschien is het daarom wel dat iedereen een eigen soort muur heeft. Het functioneert als is een soort reddingsvest waardoor we niet helemaal wegzinken in de complexiteit van het leven.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb hulp nodig om niet te zinken!

Mijn kracht is op zijn best als jij zwak bent, gaat over die muur. Onszelf leegmaken en ontdoen van de dingen waarvan we denken dat ze ons sterk maken; dat is the way to go. Als er minder van onszelf is dan krijgt Jezus de ruimte om ons krachtig te maken. Niet omdat wij zo sterk zijn maar omdat Hij dat is.

Onzinkbaar

Ik heb ervaren dat als wij zwak zijn, Zijn kracht intrek in ons neemt. Hij ons wil liefhebben en helpen. Die zelfgemaakte reddingsvesten van steen werken voor geen meter. Die geven geen innerlijke rust, kracht en liefde, uiteindelijk trekken ze je alleen maar naar beneden. Hij kan ons onzinkbare reddingsvest zijn.

Odette

Lees verder;

Als jij je verloren voelt

Hoe maak je prioriteit van jouw leven, de rest kan gestolen worden

MEER...