Een openhartig interview met Maria over haar leven zonder en met Jezus

Lees hieronder het interview met Maria

 

Stel je even voor!

Mijn naam is Maria Barry ik ben 26 jaar oud en ik ben pas verloofd, YEY! Ik studeer Psychologie en ik kom uit Dominicaanse Republiek.

Hoe was je leven voor Jezus?

Ik ben opgevoed in een “christelijke huis” waar wij elke zondag naar de kerk gingen. Maar de liefde van God en het leven van Jezus was niet te zien bij ons thuis. Dus ik dacht dat ik een volger van Jezus was, maar ik leefde hoe ik zelf wilde omdat iedereen het zo deed. Toch voelde ik me alleen, angstig en depressief.

Wanneer/waardoor kwam je op het punt om Jezus te volgen en hoe ging dat?

Het was pas toen ik verhuisde naar Nederland en dat ik een goede kerk had gevonden, dat ik er achter kwam hoe een echte christen was. Ik was nog aan het vechten om mijn eigen te doen, maar volgde toch Jezus tot dat ik op een bepaalde punt kwam dat ik moest kiezen. Net als alle jonge mensen, koos ik voor de wereld. Ik hoef jouw niet vertellen dat dit een vreselijke keuze was. Aan het einde van mijn avontuur in de wereld, kwam ik op de realisatie dat ik dit niet wou. Alles wat de wereld mij bood werd gevolgd door pijn, eenzaamheid en angst. Ik had het besluit genomen om Jezus echt te gaan volgen en daar heb ik geen spijt van!

Op welke manier werd je leven door Hem verandert? Wat is het verschil met toen je hem nog niet echt voor Hem gekozen had?

Vanaf  het moment dat ik dat besluit had gemaakt heeft God in mijn leven gewerkt en ook in het leven van mijn verloofde. Ik ben verandert als persoon, ik denk meer aan andere en wil oprecht mensen helpen. God heeft mij een nieuwe hart gegeven. Ik ben nog steeds angstig, maar zijn woord geeft mij troost.

Wat is voor jou de grootste fabel over God die doorbroken is nu je geloofd? Had je bijv. eerst een bepaald beeld van Hem dat niet bleek te kloppen?

Toen ik klein was dacht ik altijd dat God een strenge, boze man was en dat ik alles zo perfect en goed mogelijk moet doen, anders wordt hij boos en mij zou straffen. Sinds ik God echt ken is mijn beeld van hem verandert naar een lieve vader die niets anders wilt dan bij zijn kinderen zijn, en hij heeft alles opgegeven om dit mogelijk te maken.

Heb je nog een bemoediging voor iedereen die Hem (nog)  niet kent? 

Vaak kijken wij naar mensen die zich christen noemen en vormen een bepaalde beeld van wie God is. Als je wilt echt weten wie God is, ga naar hem toe.
Hij is beter en meer liefdevol dan mensen, laat je niet ontmoedigen door mensen maar hou je vast aan onze vader!

 

Heb jij ook zo’n mooi before & after verhaal zoals Maria, en wil je dat delen? Neem dan contact op via het contactformulier of mail naar info@goudzout.nl

Odette

MEER...