Energievervuiling, wat is het en hoe kunnen we het verminderen

energie vervuiling wat is het

Ken je dat? Zit je op je favo terrasje, komt er een stel vriendinnen naast je zitten die gespreksonderwerpen hebben waar je nekharen van overeind gaan staan. Als HSP’er vind ik dit heel lastig. Ik voel meteen de spanning van het gesprek naast me. Daar gaat mijn relaxte decafé latte momentje. Laatst las ik een artikel over hoe negatieve energievervuiling van de wereld is. Een soort van milieuvervuiling maar dan met energie. Nu ik dit zelf ondervond op het terras begreep ik ineens veel beter wat energievervuiling inhoud.

We zijn gevoelige wezens

Onderwerpen zoals ziektes en zelfs zelfmoord kwamen langs. Nu zeg je misschien, dit zijn heel echte onderwerpen en mensen hebben hier mee te maken. Moeten we deze zaken onder het tapijt schuiven en doen alsof ze niet bestaan? Tuurlijk niet, maar feit is wel dat we al deze negativiteit met z’n allen de lucht in slingeren. Die energie neem je als mensen van elkaar over. Het blijft plakken. Bedenk je maar eens als je een ruimte binnen komt waar net een ruzie heeft plaats gevonden; dan voel je dat. Die zware energie hangt in de ruimte. Vooral mensen met HSP (hoog sensitief persoon) zijn heel gevoelig voor energie van anderen. Schatting is dat 1 op de 5 mensen HSP is, dus dat is 20% van de Nederlandse bevolking en zowel mannen als vrouwen. Toch denk ik dat we allemaal gevoelig zijn voor energie. Iedereen kent mensen die je helemaal leegzuigen als je daar contact mee hebt en mensen waar je juist lekker energie van krijgt.

Een beter milieu begint bij jezelf

Zullen we deze oude slogan weer van stal halen?! Maar dat in een nieuw jasje “Positieve vibes beginnen bij jezelf” Het blijkt dat 70 – 80 % van alle gesprekken die we voeren over onze problemen en problemen van anderen gaan. WHAAAAT hoeveel negativiteit is dat wel niet!!!! Dat zouden we moeten omdraaien, 80% positieve gesprekken. Ik ben er van overtuigd dat we dan ook minder problemen in ons leven zullen ervaren. We beïnvloeden niet alleen elkaars energie maar ook die van ons zelf. Er zijn allerlei verbanden te leggen tussen negatieve gedachtes en lichaamsfuncties die daardoor verstoord raken.

Het is niet te ontkennen dat het leven uitdagend is. Maar laten we niet nog meer shit genereren door een sterke focus op de negatieve dingen te leggen. Het interessante is dat dit ook de manier is van de ego om zich te versterken. Er is iets in ons wat het heerlijk vind om zich te voeden met problemen. Het is goed om hiervan bewust te zijn en niet meer mee te gaan in negatieve klets, klagen, zeuren en slachtoffer rollen. Dit gaat er zeker voor zorgen dat de energievervuiling afneemt in jouw omgeving en het voor jezelf en anderen makkelijker wordt om meer “positieve vibes” te ervaren en uit te stralen.

Let the good vibes flow

 

Liefs Odette

 

 

 

MEER OM TE LEZEN & LEREN

Blog categorieën

download gratis bijbel studie voor beginners
Bekijk de studies

Let's be email friends

Inspiratie

Volg een Alpha cursus