Hoe houd ik de kids happy in de vakantie

Het is zomervalantie , iedereen uit het gezin heeft er zin in. Even uit het ritme van school en werk. Nu ik dit schrijf zijn we begonnen aan de 4e vakantiedag en onder de kids wordt er al flink gezucht…we vervelen ons! WAAAT !! We moeten nog 5,5 week. Ja je leest het goed moeten.

Zo voelt het voor mij als de kids zich vervelen. Ik heb nog altijd vaak de neiging op ze het continue naar het zin te willen maken. Dat lukt natuurlijk niet. Wat mij dan achter laat met een gevoel van falen. Ik ben mijn zoontje van 7 dan ook dankbaar als hij met een opmerking komt “we doen nooit wat leuks “of “er mag hier ook nooit iets”. Dit brengt mij namelijk direct weer terug bij mezelf en ben ik me weer bewust van mijn please gedag. Ze zijn verdorie gisteren nog met mijn ouders naar de Apenheul geweest!

Vanaf nu neem ik meer afstand en ga ik het mézelf eens goed naar het zin maken

Voor alle ouders onder ons, het is niet onze taak om er voor te zorgen dat onze kinderen een “leuke” vakantie hebben. Dat klinkt best onaardig he? Dat is het niet. Ik merk dat hoe meer ik wil controleren dat ze het leuk hebben hoe meer ontevreden ze worden. Hoe meer ik mijn eigen plan trek samen met Vincent hoe leuker ze het voor zichzelf maken. Ze worden creatiever in hun ideeën en vermaken zich veel beter. Het enige wat wij eigenlijk hoeven te doen zijn de grenzen bewaken.

Laten we onze kinderen het vervelen niet ontnemen door een kant en klaar pretpakket te willen voorschotelen

En dat “we vervelen ons”gezeur. Niet te veel aandacht aangeven, vooral niet in beweging komen om dit voor hun op te lossen. Dan geef je het signaal dat het zeuren werkt en er iets mis is met je te vervelen. Iets wat ik tegenwoordig vaak zeg op het “we vervelen ons¨ is “dan ben je heel goed bezig”! Huh, ja van vervelen krijg je de leukste ideeën!

Dus laten we er deze vakantie vooral voor zorgen dat het een fijne vakantie voor ons ouders wordt. Wij dragen het gezin en alles wat daarbij komt. Het is veel belangrijker dat wij bijtanken en ontspannen. Als wij lekker in ons vel zitten dan heeft iedereen uit het gezin daar baat bij. Ik gooi de lijst met uitjes die moet worden afgewerkt het raam uit. Deze vakantie gaan we dingen doen waar we allemaal happy van worden.

Een relaxte vakantie gewenst!

Liefs  Odette

 

MEER OM TE LEZEN & LEREN

Blog categorieën

download gratis bijbel studie voor beginners
Bekijk de studies

Let's be email friends

Inspiratie

Volg een Alpha cursus