Een burn-out zorgde er voor dat ik de deur open deed voor God

We zijn allemaal op zoek naar hetzelfde! Gelukkig zijn staat op nr. 1 en we doen er alles aan om de staat van zijn te bereiken. In het streven naar dit doel doen we de gekste dingen. En van alles wat ons even een fijn gevoel geeft doen we te veel.

Zoals; eten, drinken, internetten, sex, werken en kopen om er maar een paar te noemen.

Ondertussen bereiken we niet het langdurige geluk waar we naar zoeken. Het heden wordt dan ook niet gebruikt om in aanwezig te zijn maar gezien als hindernis op de weg naar geluk. Een constante staat van DOEN en uitkomsten CONTROLEREN is het gevolg. Ik ken deze staat van zijn maar al te goed. Het leid tot moedeloosheid, uitputting, depressie, burn out en nog meer van dit soort ongein.

Het is tijd om wakker te worden als in wakker worden uit de gekte en ons de volgende dingen afvragen;

  • waarom voel ik zoveel stress
  • waar ben ik naar onderweg
  • welk doel dient mijn leven nu
  • wat zorgt er voor dat ik mezelf onbewust wil verdoven voor de realiteit met bv. shoppen, internet of eten
  • wat is mijn doel hier op aarde

We moeten stoppen met het doelloze doen, het streven naar meer geld, status en die mooie auto. Als we eerlijk zijn voelen we ook wel dat we daar ons geluk niet vandaan kunnen halen. Een korte periode is die nieuwe auto fantastisch, maar al snel ligt de focus op het volgende model dat uitkomt. Terwijl we zaken achterna streven die er voor zorgen dat we nog meer op zoek gaan naar vervulling raken we steeds meer van ons pad naar hetgeen waar we zo naarstig naar op zoek zijn. Hoe meer we streven , hoe minder we het vinden, des te meer we zoeken en hoe verder we van ons pad naar geluk weg raken. Snap jij het nog? Ik ook niet! #waanzin

Begrijp mij niet verkeerd, ik vind auto’s ook leuk, ik ben dankbaar voor een mooi huis en houd van luxe eten. Deze blog is ook niet bedoeld om tegen de plezierige dingen van het leven te schoppen. Helemaal niet zelfs, geniet juist volop van deze dingen. Het wordt (en is al) een probleem als we denken dat we daar onze levensvreugde, bestaansrecht en eigenwaarde vandaan moeten halen. Dit zijn de bijzaken die de kers op de taart zijn!

hoe vind je authentieke vreugde

Echte vervulling komt van het allerbelangrijkste weten in je leven. Weten van wie je bent en waarom jij hier bent. Dit weten en leven geeft een authentieke vreugde die je nergens anders van krijgt. We zijn met een doel gemaakt. God heeft een prachtig plan voor ieder leven.

Nu denk je misschien wel “juk, hier heb ik helemaal geen zin in, het was wel een goed verhaal tot nu toe maar dat God een plan met MIJN leven heeft…No Thanks”!

Als je denkt YEAH daar wil ik meer over weten…lees graag verder over hoe ik mijn doel ontdekte.

Jarenlang was ik bezig met het perfectioneren van mijn leven en dat van man en kinderen. Alles MOEST zo gaan als het in mijn hoofd zat. Van hoe de kids werden opgevoed (ik moest bv. 1x per week naar de kinderboerderij anders kwam het niet goed met de opvoeding :)), continue schoonmaken, opruimen ook al was het niet nodig, mega bewijsdrang en zelfs hoe vaak Vincent een kadootje voor mij kocht. Klinkt niet echt tof toch? Ik had mijn web gesponnen en raakte er in verstrikt.

Toen ik mijn wake-up call kreeg en tot de conclusie kwam dat ik mijn leven op illusies had gebouwd voelde ik een enorme leegte. Ik had hulp nodig, dit was te veel om alleen te handelen. Er was flink werk aan de winkel. Ondanks vele uren (zelf jaren) coaching had ik mijn doel nog steeds niet helder en bleef ik worstelen met mezelf. Waarom kom ik niet tot mijn recht bleef maar door mijn hoofd malen.

Ik had geen opties meer en klopte bij God aan en dit waren mijn woorden;

Ik heb Uw hulp nodig, ik kan dit niet alleen. Laat U mij zien waarom ik hier ben, wijs mij de weg!

In een korte tijd werd ik wakker, zo voelde het echt! Mijn ogen werden geopend. Ik kreeg weer perspectief. De zin en onzin werden duidelijk. Waarom had ik toch niet eerder aangeklopt bij Hem, dit was super. Voor deze tijd deed ik eigenlijk weinig met mijn geloof het leefde niet en het was meer iets van een accessoires. Maar ik begon zo goed als ik kon te leven in vertrouwen, dit was in het begin niet makkelijk. Maar hoe meer ik dat deed hoe meer ik ervaarde dat ik op hem kon vertrouwen. Gaandeweg werd mij duidelijk waarom ik ben wie ik ben.

there is a better way!

Ik leerde dat er een plan voor mijn leven is, dus kom maar op! Misschien een beetje kinderlijk maar ik dacht dat ik als door een bliksem getroffen mijn doel hier zou uitvinden…NOT. Zo werkte het bij mij in ieder geval niet.

Zo ging het wel; sinds ik de deur voor God had opengedaan hoorde ik tijdens het bidden steeds “je leeft je doel al”. Hoe dan? dacht ik. Ik ben nog steeds niet volledig fit, worstel met ego overtuigingen en doe geen werk wat mij vervulling geeft.

In de komende weken hoorde ik het weer een aantal keer “je leeft je doel al”. Ik begon het met andere ogen te bekijken. Het gaf me eigenlijk ook wel een heel goed gevoel dit steeds te horen, ik zat nu dus op mijn juiste pad. Nu denk je misschien die is helemaal koekoek met dingen horen…en misschien heb je gelijk :). Maar voor mij is er geen twijfel mogelijk dat God continue met ons communiceert. Dit o.a. via gedachten, de bijbel, mensen, muziek, film en voor mij ook de natuur om nog een schepje op het “koekoek” zijn te doen. Misschien wel een leuk nieuw blog onderwerp 🙂

Nu ik goed op weg was kwam ik erachter dat je doel duidelijk wordt als je de ene voet voor de andere zet. Zo wordt je pad zichtbaar. Tot die tijd leef je je doel door het pad te volgen dat voor je ligt, zonder te weten wat de uitkomst zal zijn. Dit is het ultieme vertrouwen!

Vervuld leven betekend niet dat je alles krijgt wat je wilt, maar dat je krijgt wat je nodig hebt

Het vertrouwen houden was niet altijd makkelijk, maar het werd beloond. Ik ervaarde in die periode buitengewoon veel synchronisatie, veel dingen vielen moeiteloos op zijn plek. Hoe rot ik mij in die periode ook voelde, ik voelde ook veel vreugde en vervulling. Er was geen logica aan te verbinden. Ik betrapte mezelf regelmatig op lachen terwijl ik eigenlijk wilde huilen….huh hoe kan dat dan? Nu weet ik dat ik steeds meer gelukkig aan het worden was op een ander level. Liefde was aan het werk in mijn leven! Ik was aan het thuis komen bij God en daardoor bij mezelf en mijn doel hier op aarde. De pijn die ik aan de andere kant ervaarde waren groeipijnen, het loslaten van de oude ego gedreven ik. Het was te gek om nu eindelijk te voelen wat ik belangrijk en leuk vind.

Een struikelblok naar jouw pad = vasthouden aan wie je denkt te moeten zijn

Mijn doel is nu duidelijk, is iedere dag nu super …NEE! That’s life. Maar door te bidden, vertrouwen houden en kleine stapjes te blijven zetten zag ik een nieuw pad ontstaan. Uniek en passend en ik ben gelukkiger dan ooit tevoren.

En zo ligt er ook een plan klaar met jouw naam er op. Je hoeft dit niet te verdienen of goedgekeurd te worden, je bent met dit plan geboren. Met een doel die je vervuld van binnen naar buiten. Vraag God om hulp! Ook al doe je dat misschien voor de eerste keer en voelt dat mega raar (is heel normaal). Wees alert op de signalen en blijf kleine stapjes zetten.

Vraag en je zult krijgen, zoek en je zult vinden , klop en er zal worden open gedaan -Matteüs 7:7

Ik hoop dat deze blog je zal dienen.

 

Liefs Odette

MEER...