Is je leven zwaar en lukt het je niet alleen? Wil je ruilen!?

Denk je wel eens ‘Ik kan dit leven niet alleen aan’!

Als je tot bovenstaande conclusie bent komen is dat vast alles behalve makkelijk geweest. Als je op dat punt bent aangekomen betekend het dat je al een tijdje aan het zoeken en struggelen bent en dat het je steeds minder goed af gaat. Dat is niet het einde maar het begin.

Want tot het einde komen van jezelf is je kans op een nieuw leven. Dat is dus goed nieuws! Dit klinkt vast heel vaag, ik ga het je uitleggen. Hang on!

ja ja heel tof allemaal!

Ondanks dat het niet zo voelt is het super als je beseft dat je hulp nodig hebt om te leven zoals jij nodig hebt. Dan heb je al het andere al geprobeerd om er vervolgens achter te komen dat er niets in deze wereld is dat je behoefte kan vervullen. Geen mens, geld of doel.

Hoe lucky ben jij! Je voelt het gebrek dat aanwezig is in de levens van alle mensen. Niet iedereen komt bij dit gevoel, de meeste zelfs niet.  Good for you dat je al zo ver gekomen bent.

Nu denk je misschien, ja heel tof allemaal maar ik voel mij (intens) slecht, hoe kom ik hier uit of vanaf?

Here we go

Uitgaande van dat je zo ver bent dat je erkend dat je iets essentieels mist, duiken we er maar meteen in.

Wil je ruilen

Jezus bied ons dat essentiële missing piece aan; Zijn leven in ruil voor die van ons.

Jezus kan ons geven wat ons hart begeerd. Hij ís de vervulling van ieders hart. De perfecte liefde die we nodig hebben en welke we allemaal zo fel begeren en nastreven, vaak zonder dat we weten dat Hij hetgeen is wat mist.

En wat betekend dat concreet

Je kunt jouw leven inruilen voor dat van Hem, dat is wat Hij ons /jou aanbied. Het is een kado, het is voor iedereen per direct beschikbaar, je kunt het niet verdienen alleen maar ontvangen als je dat wil.

Doel

Als je Zijn leven accepteert dan ontvang je Zijn geest, Zijn geest in ruil voor die van jou. Daardoor ben nieuw geworden ( 2 Korintiërs 5:17) Nu sta je in direct contact met God. Dat wordt wedergeboorte genoemd. Dat contact is nu precies het gebrek dat vervuld moet worden. Het universele gebrek waar iedereen mee geboren wordt is; de absentie van de inwoning van God in ons.

Waarom dat zo is lees je hier

Kan niet beter

De wedergeboorte is een onomkeerbaar proces. Een vlinder wordt nooit meer een rups. Je zal de rest van je leven leren leven als deze nieuwe creatie. Je bewustzijn en denken zal moeten worden vernieuwd. Dat ga je stapje voor stapje op jouw tempo samen met Hem doen. Vanaf de wedergeboorte is er niets wat je nog kan scheiden van Hem. Je bent nooit meer alleen.

Wonderlijk

Als jouw maker (Jezus) in je woont wordt er perfect van je gehouden op de manier die jij persoonlijk nodig heb. Dat is geweldig, maar daar hoort ook nuttig lijden bij, ons brein is geconditioneerd door leven op de wereldse manier en dat mogen we loslaten. In Jezus bestaat namelijk geen afgunst, haat, egoïsme en angst. Jezus bied zichzelf aan om ons te verlossen, we zijn nooit bedoeld om alleen te leven en als je Jezus leert kennen zal je jezelf afvragen waarom je het zolang alleen geprobeerd hebt.

Odette

MEER...