Jezus versus universum, een zelfbedachte God of een onbreekbare basis?

 


In deze blog

  • Zou jij mij je huis binnen laten?
  • Jezus vs universum
  • Onbreekbare basis

 

Ik sprak laatst iemand die zei; “als je alles van mij zou weten dan zou je mij je huis niet binnen laten!”.

Volgens mij geldt bovenstaande voor de meeste van ons. In ons hart zijn er gebroken delen, leven er leugens over onszelf en zijn er tekorten die we zelf niet kunnen aanvullen. God kent ALLES van ons en toch nodigt ons uit om Zijn huis binnen te komen.

 

Here we go!

Waar je nu ook mee dealt in je leven er staat een aanbod van Jezus om Zijn huis binnen te komen. Om verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor je binnenste heb je hoop en perspectief nodig. Als jouw binnenwereld in chaos verkeerd dan heb je behoefte aan een basis/fundament die onbreekbaar is en waar je vanuit kunt werken.

Aanbidding van het universum

Een onbreekbare basis is niet in onszelf of andere mensen te vinden. Dat maakt leven zonder God ook zo lastig. Ik denk dat daarom veel mensen het idee aangrijpen  “geloven in het universum ” en dat is begrijpelijk! Het betekend dat we goed aanvoelen dat we hulp van hogere hand nodig hebben. Dat we hulp nodig hebben is waar, geloof in het universum is door mensen zelf bedacht en gebaseerd op persoonlijke behoeften.

Veel te vermoeiend!

Geloof in het universum is goed op onwaarheid te toetsen want “het universum” is het nooit oneens met iemands zijn persoonlijke behoeften. Mensen gebruiken dat om (onbewust) ongegeneerd in hun eigen verlangens te kunnen voorzien. En als er wel dingen gebeuren die niet zo tof zijn, dan heeft “het universum” iets beters  in gedachte voor hen. Jammer genoeg is dat leven vanuit een illusie, de Bijbel schrijft hier ook over, een groot deel van de mensen wordt verleid door dwaalleer. ( Petrus 2) Het gevolg hiervan is dat iemand nooit écht kan helen en tot leven komt, dat heb ik zelf ondervonden voordat ik Jezus leerde kennen. Je blijft afhankelijk van je eigen inspanningen. Heel vermoeiend!

Prove it 1!

Nu denk je misschien waar is geloof in Jezus dan op gebaseerd? Waarom dat wel geloven en “het universum” niet?
God getuigt over zichzelf in de bijbel als de maker van het universum. Het universum kan niet over zichzelf getuigen want het universum is het eindproduct. Nergens heeft het universum zelf geschreven dat het universum het universum is. Heb jij het universum wel eens horen zeggen; ik ben, ik besta, ik ben God?

Eigenlijk kunnen we concluderen dat “het universum geloof” zoals mensen het vandaag de dag gebruiken een geloof is zonder fundament, er wordt van de schepping een zelfbedachte God gemaakt.

En meditatie dan?

“Maar hoe komt het dat ik wel rust ervaar als ik mediteer, dan maak ik toch contact met het universum?! Dat je rust ervaart is waar, het is alleen niets meer dan de geest die zich loskoppelt van de ziel en lichaam. Dit loskoppelen geeft rust, energie en overzicht. De leegte die je dan ervaart alsof je tussen hemel en aarde bent is dat je bewust ben van je geest zonder de invloed van de ziel en lichaam. Hier is niets “universum goddelijks” aan, alleen het effect als je geest, ziel en lichaam loskoppelt.

Prove it 2

Nog een bewijs dat Jezus God is, is dat Jezus zelf relatie met de mens initieert. Hij leeft en openbaard zich persoonlijk aan mensen. De mens gaat niet op zoek naar Hem maar Hij zoekt ons. Jezus kwam op eigen gelegenheid naar de aarde om zichzelf in te ruilen voor onze dood. Niemand heeft dit aan hem gevraagd of überhaupt de noodzaak hiervan ingezien.

Absurde deal

De mens hoeft Hem niet te verdienen zoals bij iedere andere religie in de wereld of door positief denken en vibraties hooghouden. Hij biedt zichzelf aan ómdat we het zo moeilijk hebben zonder Hem. Dit is Gods liefde en gratie voor ons.

Er is niets menselijks aan Gods gratie, het is zo’n absurde deal. Zijn leven in ruil voor die van ons. Zodat we niet verloren gaan maar eeuwig leven hebben.

Onbreekbare basis

Alle strijd die we in ons leven ervaren komt voort uit het geestelijke, of het nu burn-out is, leegte, ruzie of verslaving, alles heeft zijn oorsprong in het geestelijke.

God = Geest, we kunnen Hem niet zien. Jezus is God die zich laat zien in menselijke vorm. Jezus = God

Jezus is God die mens geworden is. Als je wilt weten wie God is kijk naar Jezus

Zou je mij je huis binnen laten?

Het geestelijk niveau is hét niveau waar we strugglen. Wij zijn niet ons lichaam, dat is ons huisje. We functioneren vanuit onze geest en ziel. Alles is ontstaan vanuit het geestelijk, wij, de wereld, ALLES. God is geest en Hij de enige die onze geest kan herstellen! Dus om even terug te gaan naar het begin; Worstel je met gebrokenheid, leugens in je hart of voel je een leegte die maar niet op te vullen is? Zijn huis staat voor je open. Jezus is de deur naar dat huis. Als je Hem kent hoef je nooit meer iets alleen te doen.

 

Odette

 

MEER...