Worstel je liever zelf met je problemen? Of durf je God om hulp te vragen? 5 tips waar je direct mee aan de slag kunt!

Worstel je liever zelf met je problemen? Of durf je God om hulp te vragen? 5 tips waar je direct mee aan de slag kunt!

Problemen, we hebben ze allemaal in verschillende maten. Waarom neemt God onze problemen niet gewoon weg? Vraag jij dit ook wel eens af dan is deze blog voor jou! Ook geef ik je 5 praktische tips waar je direct mee aan de slag kan.

 

Wil je dat Odette deze blogpost aan je voorleest? Luister hier

Kan God onze problemen in een keer weg nemen?

Tuurlijk kan hij dat, daar zijn vele getuigenissen over te vinden. Maar de bijbel leert ons ook dat Hij met ons mee loopt door de vallei tot we weer op de top van de berg staan. Dat klinkt rozen geur en manen schijn samen met God onze problemen door werken, maar in de praktijk is het hard werken op de goede manier.

Waarom is die stuggle nodig?

Er zit een grote waarde in jouw problemen als je ze met God confronteert. Er is dan een hoger doel in jou lijden. God gebruikt onze moeilijkheden voor ons voordeel en het voordeel van andere. Bijv. om een patroon los te laten, een relatie te herstellen of om oude pijn te helen. Alles om je tot je bestemming te laten komen. En om de dingen die jij hebt ontvangen weer door te geven. Zo werkt het in het koninkrijk van God, daar zit ook het hogere doel in.

We are blessed to bless

Als we meer vrij worden van onze problemen kunnen we bijv. een blog beginnen 😉 onze kinderen wél die gezonde opvoeding geven. Een fantastisch huwelijk cultiveren en uitdelen van Zijn liefde. Het gaat God niet alleen om ons geluk maar ook van de mensen om ons heen.

Als God alle problemen zomaar zou wegnemen, zullen we niets leren en is er geen groei. Groei hebben we nodig, anders raken we uit balans. Dus je kan problemen écht als een kans zien om te groeien en bloeien.

Romeinen 8: 28

We weten dat God alles ten goede zal gebruiken voor de mensen die van Hem houden en die Hij volgens zijn plan geroepen heeft.

Is het God die ons lijden veroorzaakt?

Ik ben gefrustreerd geweest met God over de grote mate van lijden tijdens mijn burn-out. Waarom veroorzaakte Hij zoveel pijn? Hmmm, is dat waar? Is het God die ons lijden veroorzaakt? Ik ben tot de conclusie gekomen dat het niet God is niet de pijn veroorzaakt, maar het zijn de patronen, trauma’s en illusies van waar uit we leven die aan het licht komen die pijn doen. Het helende werk van God kan ons niet schaden. Het schaad alleen alle dingen die niet bij ons horen en niet van Hem komen. Je problemen aanpakken met God gaat samen met een bereidheid tot lijden. In dat verwerken is het juist God die doorbraken, inzicht, wijsheid en kracht geeft om het aan te kunnen.

Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om de focus te houden op de overwinning als je ergens middenin zit. Toch kan ik keer op keer terug kijken naar het doel van mijn Burn-out. De worsteling, de paniekaanvallen, de pijn voelen en loslaten, het was allemaal nodig om te begrijpen, te helen en te groeien. Door de burn-out ben ik een betere moeder geworden, leukere vrouw en kreeg ik een échte relatie met Jezus. Hoe werkt dat een relatie met Jezus, lees je hier

Heel geduldig en liefdevol nam God mijn leven onder handen. Op mijn tempo en niets opgedrongen, soms zo zwaar maar altijd in aanwezigheid van Zijn vrede. Geen situatie is te groot of te hopeloos voor Hem en met Hem je zal de top van de berg bereiken. Ga er maar vanuit dat die bergtop er anders uitziet dan jezelf bedacht hebt. Dat is juist goed, het zal super zijn! Hij wil dat het goed met je gaat, waarom dat zo is zal ik zo uitleggen.

 Maar hoe doe je dat,  je problemen met God aangaan? Hier 5 tips

Dit is wat jezelf kan doen en daar mag je ook verantwoordelijkheid voor nemen.

1: Bid! Wat speelt er en wat heb je nodig?

Wees heel eerlijk over je gevoelens en verlangens. Bidden is praten met God, dus het is twee richtingsverkeer, God luistert en jij praat, God praat en jij luistert. Verwacht geen audio stem van God maar ingevingen in je gedachten, een gevoel of misschien wel helemaal niets, dat betekend niet dat Hij je niet hoort of dat je iets fout doet. Blijf bidden! Om te beginnen zou je om wijsheid kunnen vragen, inzichten, kracht en liefde.

2. Leg alles in Zijn handen en laat het daar

Volg hem, Hij zal je de weg wijzen. Laat los en laat God!

3. Focus op het werk van Jezus

Hij heeft er voor gezorgd dat we vrij zijn om bij God aan te kloppen en Hij zal voor je open doen. Meer leren over Jezus lees het evangelie in het kort.

4. Trek de wapenrusting van God aan

God heeft voor ons een geestelijke wapenrusting. Deze beschermd ons tegen aanvallen van de tegenpartij a.k.a. de duivel. Zo echt als God is zo echt is de duivel. Niet dat we bang hoeven te zijn van hem, Jezus heeft hem tenslotte al overwonnen. Maar hij kan het ons wel lastig maken als we onbeschermd leven. Daarom heeft God ons de wapenrusting gegeven, deze kunnen we vinden in Efeziërs 6 :10-13.

5. Voed jezelf met Gods woord

Lees iedere dag in de bijbel, al is het maar 1 zinnetje. De bijbel is niet het boek om van voor naar achter te lezen, voor nieuwkomers zou ik adviseren om in het “nieuwe testament” te beginnen en koop een basis bijbel. In de bijbel vind je alle antwoorden, zoek naar wat de bijbel zegt over jouw specifieke uitdagingen. Op debijbel.nl kun je makkelijk online zoeken in de tekst.

Jesaja 43 :19

Ik ga nieuwe dingen doen! Nu gaan die dingen beginnen! Let goed op! Ik zal een weg maken in de woestijn Ik zal rivieren maken in de wildernis

Waarom wil God dat het goed met jouw gaat?

Hoe belangrijk vind jij het dat het goed gaat met je ouders, kinderen en mensen van wie je houdt? Beetje overbodige vraag hé? Heel belangrijk natuurlijk! Zo is het hetzelfde met God. Hij heeft zelfs zichzelf aan ons gegeven in de vorm van Jezus, Jezus is God mens geworden. Zo belangrijk zijn wij voor hem. Wij zijn Zijn creatie, Zijn schepping.

Het is maar beperkt hoeveel we zelf kunnen fixen in life, misschien is vandaag wel de dag om bij God aan te kloppen voor hulp.

Mattheus 7:7    Zoek en je zult vinden

klop en er zal worden opengedaan

Odette

Evangelie in het kort

Kom tot Leven

Download een gratis studie week

MEER...