Wordt jij gezien voor wie je bent? Wat kunnen we doen om gezien te worden?!

Collectief verlangen we allemaal naar gezien worden. Gezien worden in wat we doen en wie we zijn. Maar wat als niemand ziet wat je doet? Geen bevestiging geeft zoals; Wat goed dat je weer een dag gewerkt hebt, thanks dat mijn favo spijkerbroek gewassen is. Heerlijk dat de koelkast weer vol nieuwe boodschappen is en super dat je mijn kamer voor de duizendste keer hebt opgeruimd.

Not in a creepy way

De behoefte om gezien te worden is bij ons mensen GROOT, maar zelden zullen we écht gezien worden voor wie we zijn en wat we doen door andere mensen. Iedereen is zelf continue bezig met gezien worden, hoe lastig is het dan om waardering te geven aan iemand anders als je er zelf zo naar verlangd? Maar weet je wie ons ALTIJD ziet? God! Niet op een creepy manier maar op een liefde volle waardering manier. Hij ziet jouw als je goed voor je kids probeert te zorgen als niemand kijkt en als je doodop uit je werk komt. Hij is je grootste FAN.

Maar als jullie bidden, trek je dan in je huis terug, sluit de deur en bid tot je Vader, die in het verborgene is. En jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen.

Mattheus 6:6

God is in het verborgene en ziet in het verborgene.

Afhankelijkheid die je niet wilt

Tuurlijk zijn complimenten van je familie en vrienden fijn. Maar als je afhankelijk bent van de lof van anderen, dan geef je lof de macht om je te maken als je het ontvangt en je te breken als je het niet ontvangt. Die afhankelijkheid wil je niet. Als we nu eens een shift zouden maken van werken/leven voor de waardering van mensen naar ons leven/werk doen voor Hem die ons wel ziet. Pas dan zal dat verlangen écht vervuld worden.

Doe uw werk met plezier, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen

Efeziërs 6:7

Hoe weet je dat je gezien wordt?

Het is heerlijk om je gezien te voelen en te weten, maar hoe weet je nu of God jou ziet? Hij zal ons laten merken dat Hij ons ziet en waardeert. Hoe Hij dat doet is heel persoonlijk. God kent ons door en door en weet wat we nodig hebben om ons gezien te voelen. Voor mij zijn dat momenten van een onverklaarbaar gevoel van liefde en nabijheid. En dat er in mijn persoonlijke behoefte wordt voorzien zonder dat ik wist dat ik het nodig had tot dat ik het ervaarde. Dit kan voor jou een beetje vaag klinken maar zoals ik al zei God is een persoonlijk God.

Freedom

Wat een leuk bijkomend voordeel is als de waardering van anderen minder je doel is, is dat je dan heel andere keuzes gaat maken. Keuzes die meer passen bij wie jij bent. Mijn ervaring is hoe meer tijd ik met God door breng hoe minder belangrijk ik het vind wat anderen van mij vinden. Dat is zo bevrijdend! We hoeven dus niets te doen om gezien te worden, we worden al gezien!

Odette

Download een gratis studie week. 

 

MEER...